Terapia vampir mai este cunoscuta si sub numele de terapia platelet rich ( prp) si este o interventie care urmareste stimularea mecanismelor de regenerare a tesuturilor. Prin terapie Vampir se intelege atat o modalitate de a atinge un scop curativ, cat si una de a atinge un stop estetic si contribuie la incetinirea procesului de imbatranire. Cu cat pielea isi pierde mai mult din elasticitate, cu atat este mai predispusa sa aiba un aspect uscat si neingrijit. Terapia vampir consta in injectarea unui cocktail de substante care va stimula regenerarea pielii si o va hidrata. Solutia injectata este pe baza de trombocite si contine plasma pacientei.

Solutia care urmeaza sa fie injectata este formata din plasma pacientei. Inainte de interventie se va recolta sangele pacientei intr-un tub. Acesta va fi vidat, iar sangele recoltat va fi centrifugat. In urma acestei proceduri trombocitele si plasma se vor separa.

Terapia vampir este o metoda moderna de rejuvenare a pielii si se foloseste atat in chirurgie estetica, cat si in neurochirurgie si stomatologie. Se recomanda efectuarea unui consult medical inainte de a lua orice decizie si sa aflati toate detaliile care presupune aceasta interventie. Medicul va face o evaluare a fetei si va stabili pasii necesari, in asa fel incat sa ajungeti la rezultatele dorite. Fiecare pacient este diferit si tocmai de aceea si caracteristicile tenului si afectiunile pe care puteti suferi a sunt importante inainte de a a planifica urmatoarea terapie vampir.

In functie de caracteristicile tenului si de istoricul medical, medicul specialist va face o serie de recomandari si in functie de caz va contraindica luarea acestor masuri. Terapia vampir consta in injectarea unei solutii cu plasma, care este imbogatita cu trombocite. Procedura incepe prin recoltarea unei cantitati mici din sangele pacientei si centrifugarea acesteia. Terapia vampir se realizeaza prin microintepaturi si in acest mod se stimuleaza procesele de regenerare celulara si sinteza de colagen propriu.

Datorita faptului ca se utilizeaza propriile mecanisme ale corpului de regenerare, sansele ca acestea sa raspunda foarte bine la tratament sunt foarte mari. Trombocitele prezinta un factor ridicat de factori de crestere si au astfel proprietati puternice in refacerea structurilor si a pielii imbatranite. Dupa injectarea trombocitelor se va stimula proliferarea celulelor locale si in consecinta vor fi stimulate regenerarea si rejuvenarea pielii. Astfel va fi stimulat fibroblastul si se va produce astfel mai mult colagen. Colagenul are rolul in conferirea unui aspect tineresc la nivelul fetei.

Datorita faptului ca trecerea timpului aduce o serie de consecinte la nivelul fetei, cum ar fi si sinteza de colagen care scade, aparitia ridurilor si pierderea elasticitatii pielii, este recomandat sa luati masurile necesare pentru a va recapata tineretea si pentru a fi multumite de ceea ce vedeti in oglinda. Terapia vampir este o idee excelenta de accelerare a productiei de colagen si conferirea unui volum placut al fetei. Terapia vampir se poate face atat la nivelul fetei, cat si la nivelul ochilor, al gurii si al nasulu. Pacientele pot opta pentru aceasta terapie chiar si pentru dosul mainilor, precum si la nivelul decolteului si pot folosi proprietatile acesteia si pentru combaterea celulitei. Procedura dureaza pana la 40 de minute si se aplica doar o anestezie usoara. Dupa aceasta interventie nu vor ramane cicatrici, doar pielea se va inrosi putin, insa aceasta roseata va disparea dupa 2 zile de la tratament.

Pentru mai multe informatii legate de terapie Vampir, va invitam la Clinica Estetica Bucuresti Zone Medical Estet. Dr. Eugen Turcu, medic specializat in chirurgie plastica si estetica este responsabil cu coordonarea echipei clinicii. Alaturi de medicii de la Clinica Zone Medical Estet veti obtine un aspect cat mai placut si veti fi multumit de ceea ce vedeti cand va priviti in oglinda zi de zi.