Când zâmbetul te face atât de complexat încât te ascunzi, eviți să fii în relație cu ceilalți, acest lucru poate avea un impact puternic asupra bunăstării tale și, prin urmare, asupra sănătății tale. Prin urmare, una dintre soluții este să soliciți servicii profesionale de albire a dinților. Albirea dinților este o tehnică simplă care albește dinții prin aplicarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen. Pentru a menține gelul pe dinte timp de câteva ore la rând, se aplică folosind ceea ce se numește o „gutieră” detașabilă care trebuie așezată pe dinți.

Este eficient?

Există mai multe moduri de a folosi geluri de albire:

  • unele sunt fără prescripție medicală, pentru a fi aplicate singure acasă,
  • altele sunt disponibile în „aplicatoare de albire” care se aplică pe loc,

și în cele din urmă tratamentul poate fi luat în considerare și sub controlul unui medic dentar într-un cabinet stomatologic. Spre deosebire de aplicatoarele de tip „over-the-counter” care se limitează la produse care nu depășesc 0,1% peroxid de hidrogen, medicii stomatologi au 6% geluri concentrate. O diferență care explică de ce numai aceste servicii profesionale albire dinți efectuate în cabinetele stomatologice au o eficacitate reală în timp.

Utilizarea acestor geluri, singuri acasă, fără nici un control prealabil de către un dentist, riscă să declanșeze o hipersensibilitate puternică din cauza produsului și, prin urmare, a durerii. De asemenea, rezultatele pot fi dezamăgitoare, deoarece albirea dinților nu este pentru toată lumea!

Cum merge astăzi un tratament clasic de albire a dinților?

Medicul dentist pregătește sau are pregătit o gutieră termoformată pe baza unei amprente făcute pacientului. Prin urmare, este făcut pe măsură. De cele mai multe ori, durează aproximativ o săptămână. Apoi tratamentul are loc acasă.

Există efecte secundare problematice pentru albirea dinților?

Principala problemă este hipersensibilitatea, motiv pentru care este important ca medicul dentist să efectueze un control. El trebuie să se asigure că pacientul nu prezintă restaurări dentare care nu sunt etanșe și că nu are carie progresivă. Produsul nu trebuie să pătrundă cu ușurință în pulpă, ceea ce ar putea provoca pulpită și ar fi foarte dureros. Din fericire, în plus, este dureros, astfel încât pacienții opresc tratamentul înainte ca deteriorarea pulpei dintelui să fie ireversibilă.

De asemenea, este necesar să se verifice dacă pacientul nu are boli parodontale, adică la nivelul gingiilor. Ar exista din nou un risc semnificativ de hipersensibilitate. Din nou, tratamentul trebuie suspendat. Gutierele termoformate personalizate livrate de medicul dentist vor preveni, de asemenea, gelul să se revărse pe gingii, ceea ce poate fi foarte dureros, cam ca o arsură.

Dacă ești supus hipersensibilității în timpul tratamentului, trebuie oprit?

Trebuie să-i spui medicului dentist. Tratamentul nu va fi neapărat întrerupt definitiv și practicantul se poate oferi să îl adapteze. De cele mai multe ori, porți gutiera cu gel peste noapte timp de 2 săptămâni. Dacă există hipersensibilitate în timpul tratamentului, se poate recomanda alternarea sau o mică reducere a duratei zilnice de purtare a atelei. Cu toate acestea, uneori acest lucru este prea dureros pentru pacient și tratamentul trebuie oprit. Cu toate acestea, nu există niciun risc de toxicitate.