Ghetele de iarnă reprezintă poate cea mai importantă achiziție pentru sezonul rece, și asta pentru că trebuie să îndeplinească multiple funcții. În primul rând, trebuie să asigure confort termic și să facă față tuturor factorilor agresivi, apoi trebuie să țină pasul cu stilul personal de viață și cu rutina de zi cu zi, dar totodată trebuie să completeze frumos ținutele vestimentare.

Dacă este necesar să investiți într-o pereche de ghete de iarnă înainte ca sezonul rece să își intre în drepturi, este important să vă asigurați că perechea de ghete pe care doriți să o achiziționați deține toate caracteristicile tehnice potrivite pentru condițiile meteorologice specifice zonei în care locuiți și că este potrivită pentru toate activitățile pe care le planificați. Cu alte cuvinte, dacă rutina de zi cu zi implică drumuri scurte în oraș unde trotuarele sunt curățate de zăpadă, veți avea nevoie de ghete călduroase, care pot fi și foarte stilate. În schimb, dacă știți că vă începeți diminețile de iarnă dând zăpadă la o parte de pe alee și încercând să vă scoateți mașina din nămeți, atunci veți avea nevoie de ghete mai robuste.

Ghete impermeabile și izolate – o necesitate pentru iernile grele

O pereche de ghete impermeabile vă menține picioarele uscate, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să vă fie frig. Motivul principal pentru care iarnă de iarnă ne plângem că ne-au înghețat picioarele este dat de purtarea unor ghete care fie au o slabă impermeabilizare, fie sunt fabricate din materiale care nu respiră și care mențin astfel umezeala în interior. Dacă veți alege ghete impermeabile, veți putea preveni problema picioarelor înghețate. Puteți opta, de exemplu, pentru ghete Rieker care folosesc diferite materiale și tehnici de fabricare pentru a vă menține picioarele calde și uscate.

Ghetele de iarnă trebuie să fie fabricate din materiale impermeabile, care previn pătrunderea apei și a umezelii. De asemenea, cusăturile sigilate sunt de dorit, pentru a vă încrede și mai mult în confortul pe care vi-l asigură ghetele de iarnă. În general, producătorii care folosesc materiale impermeabile, indiferent că este vorba de materiale textile sau de piele, sporesc proprietățile naturale de impermeabilitate ale acestor materiale cu o membrană impermeabilă suplimentară și cu o serie de cusături sigilate. Materialele impermeabile vă oferă confort și protecție în fața oricăror condiții meteorologice. Izolația este și ea necesară pentru confort termic sporit în mijlocul iernii. Căutați denumiri precum „thermic”, „thinsulate” sau „thermolite” menționate pe încălțăminte. Acestea sunt denumiri oferite materialelor izolatoare care captează căldura corpului, permițând simultan eliminarea umezelii pentru a vă menține picioarele uscate.

Cum putem alege ghete de iarnă confortabile?

Producătorii de renume își supun ghetele de iarnă unor evaluări de confort, mai precis evaluări de temperatură, tocmai pentru a se asigura că încălțămintea de iarnă oferă un nivel corespunzător de confort. Totuși, nivelul personal de rezistență la efort, temperatura corpului în repaus și în mișcare, precum și condițiile de mediu, cum ar fi frigul, vântul, ninsorile, vor avea un impact asupra protecției și confortului. Dimensiunea ghetelor de iarnă contează foarte mult. Odată ce ați pus ochii pe perechea ideală de ghete de iarnă, următorul pas este de a alege dimensiunea potrivită. Doriți ca ghetele de iarnă să fie puțin mai încăpătoare pentru a se potrivi cu șosete mai groase, plus puțin spațiu suplimentar pentru a permite aerului să circule. Spațiul suplimentar permite reținerea căldurii corporale și evaporarea umezelii. Ghetele mai înalte și cu guler reglabil sunt de dorit dacă locuiți în zone cu multă zăpadă, deoarece vă oferă posibilitatea de a le ajusta și personaliza în funcție de condițiile externe cu care vă confruntați în orice situație.