Te-ai gândit vreodată că fiecare floare are povestea ei și totodata, atunci când primești flori de la o persoană specială sau ai un eveniment cu aranjamente florale, tu iti creezi o proprie poveste? Ziua Mamei, Ziua Îndrăgostiților, zilele de naștere, urările de recuperare, chiar și doar puțină atenție zilnică, oportunitățile de a oferi si a primi flori sunt numeroase și poti fi sigur de un lucru de fiecare dată: persoana care le va primi va ști că este importantă.

Dar de unde vine această tradiție de a oferi flori celor dragi? Iată povestea acestei practici (foarte) vechi!

O tradiție care vine din Antichitate

Dacă astăzi avem posibilitatea de a livra flori online în toată țara, această tradiție datează cu mult înainte de crearea ei în urmă cu 70 de ani. Într-adevăr, se găsește deja în Antichitate, în special la romani pentru care zeița Flora era divinitatea secerișului, a primăverii și a tuturor bunelor speranțe. A aduce flori cuiva sau pur și simplu evocarea zeiței Flora, atunci a echivalat cu a promite lucruri frumoase și un viitor strălucit destinatarului.

Dacă această practică nu a durat mult în Evul Mediu, ea a revenit în vigoare din secolul al XVIII-lea. O tradiție veche de secole în rândul otomanilor era într-adevăr să se ofere oaspeților săi trandafiri sau apă de trandafiri pentru a le garanta o masă bună și noroc pentru viitor. De asemenea, la otomani întotdeauna, oferirea unui trandafir sau a unei lalele nu avea deloc aceeași semnificație și fiecare floare avea o simbolistică aparte și povestea ei.

Limba florilor descifrată de englezi

Această limbă a florilor a fost importată și dezvoltată în Europa de către englezi. Epoca victoriană a creat astfel un întreg sens floral bazat pe ghiduri și cărți despre modul corect de a prezenta un buchet, tipul de flori pe care să le dăruiești în funcție de sentimentul pe care dorești să-l exprime etc. Englezii erau departe de a fi înclinați să-și arate sentimentele, dar au găsit o alternativă foarte frumoasă pentru a le exprima!

Ceea ce te abții să spui cu voce tare, de frică sau emoții, este exprimat prin flori….Înțelegi așadar că alegerea de aranjamente florale se face cu mult dincolo de simpla culoare sau de forma florii … De Ziua Mamei, de exemplu, poți alege un buchet în concordanță cu temperamentul mamei tale și cu mesajul pe care vrei să i-l transmiți ei.

Un buchet de trandafiri  albi și roz va exprima toată dragostea și tandrețea pe care o simți pentru ea, un buchet format din crini și trandafiri, două flori deosebit de nobile, va arăta puterea și sinceritatea sentimentelor ei, în timp ce o creație care îmbină bujori, trandafiri albi și roz, vor simboliza tandrețea și respectul.Poți apela oricând la flori online pentru asta.

Și dacă vrei să o faci fericită mai des pe iubita ta, oferă-i în mod regulat flori. Pentru că, chiar dacă nu cunoști neapărat limbajul specific fiecărei flori pe care o oferi, acest gest mulțumește mereu, atât pe cel care le oferă, cât și pe cea care le primește. Cu o atenție atât de frumoasă, iubita ta va înțelege rapid mesajul…