Holul de la intrare este prima parte a casei în care intri, și este și încăperea care creează o primă impresie atât de importantă oaspeților, atunci când te vizitează.

Iluminatul adecvat și bine realizat pentru hol, este printre cei mai importanți factori. Există puțină lumină sau chiar deloc venită din alte părți iluminate ale casei, așa că ai nevoie de aplice de interior, deoarece lumina pentru hol este foarte importantă. Pe lângă cantitatea suficientă de corpuri de iluminat pentru hol,  selecția calității și stilul corpurilor de iluminat sunt la fel de importante.

Becurile aplicelor din hol ar trebui să fie apropiate de intensitatea luminii din celelalte încăperi, astfel încât să te simți mai confortabil și să nu-ți obosești ochii în mod inutil. Atunci când alegi corpuri de iluminat pentru hol nu trebuie să uiți de pereți și spațiu, de dimensiunea holului, de tavanele înalte, dacă pereții au relief, ce culoare au, dacă există și alte surse de lumină precum ferestre etc. Aceste caracteristici trebuie luate în considerare atunci când alegi aplice pentru iluminat.

Vrei ceva extra, cum ar fi lumini tactile?

Pentru hol, luminile tactile ar fi cu siguranță o opțiune potrivită, deoarece economisesc energie electrică. De asemenea, trebuie să acorzi atenție opțiunilor de aplice care luminează mai eficient și nu corpuri de iluminat de mare putere. Numai în lumină puternică, similară cu lumina zilei, îți poți evalua în mod obiectiv aspectul și defectele – fire de păr care stau răzlețe, pete, nereguli în machiaj. Dacă nu există iluminare bună pe hol, riști să ieși afară fără să observi neregulile. Daca nu este suficientă lumină pe hol și trebuie să intri din hol într-un living puternic luminat, vei avea o senzaţie de dezorientare. Ochii nu vor avea timp să se adapteze la lumina puternică. Iluminarea pe hol va face tranziția către camerele de zi, confortabil.

Un hol bine luminat pare mai primitor

Îți va fi mai ușor să te adaptezi la mediu dacă oferi o bună imagine de ansamblu asupra spațiului și mediului. Când trebuie să te pregătești rapid, o aplică cu iluminare bună te va ajuta să faci lucrurile cât mai repede posibil. Deoarece pe hol există adesea un dulap cu haine și o oglindă mare, este necesară o bună iluminare pentru a verifica conținutul unei genți, pentru a pune sau a scoate îmbrăcămintea sau pantofii. Iluminatul holului nu este un capriciu, ci un echipament necesar funcțional. Pentru ca holul să fie confortabil pentru tine și toți ceilalți membri ai familiei, ai nevoie de aplice pentru iluminat.

Aplice pentru iluminat central sau principal

Corpul de iluminat este situat în centrul geometric al holului, deoarece acesta este punctul de intersecție a diagonalelor tavanului. În această poziție, intensitatea luminii este cea mai avantajoasă. Sursele suplimentare de lumină sunt situate de-a lungul pereților. Dacă coridorul este alungit și îngust, atunci merită să plasezi mai multe aplice pentru iluminat de-a lungul axei centrale mai mari. Atunci când alegi, este important să ai în vedere înălțimea tavanului și intensitatea totală a luminii de care ai nevoie cu adevărat.