O grădină este, de fapt, cea mai importantă parte a casei dumneavoastră. Este locul în care vă petreceți timpul cu familia și prietenii, vă relaxați în weekenduri cu o carte sau o ceașcă de ceai și vă bucurați de aerul proaspăt.

O grădină bine concepută nu numai că vă îmbunătățește spațiul exterior, dar vă îmbunătățește și viața. Un designer profesionist vă poate ajuta să creați un spațiu frumos, funcțional și care să vă reflecte personalitatea, astfel încât să vă puteți bucura de el mulți ani de acum încolo!

Dacă doriți să vă reproiectați grădina, poate vă întrebați „de ce să apelez la un designer de grădină când pot să o fac eu însumi?”.

Cum poate un designer peisagist să vă ajute să creați spațiul perfect pentru dumneavoastră

  1. Un designer de grădină va ști ce plante sunt cele mai potrivite pentru climatul, tipul de sol și expunerea la soare.
  2. Un designer de grădină va avea experiență în proiectarea grădinilor pentru persoane cu nevoi similare cu ale tale: dacă ai copii, sau animale de companie, sau ai nevoie de un spațiu accesibil în scaun cu rotile, un designer de grădină va avea sfaturi despre cum să se asigure că noul tău spațiu este sigur pentru toți cei din gospodărie.
  3. Un designer de grădină vă poate ajuta să vă ofere inspirație pentru ce tipuri de plante perene ar arăta bine împreună și cum ar trebui aranjate aceste plante în spațiu, astfel încât să arate bine împreună (și să fie ușor de întreținut). Acest lucru poate fi util mai ales dacă nu sunteți un grădinar experimentat!
  4. Un designer de grădină vă va ajuta să vă ghideze în procesul de a vă asigura că toate plantele dvs. primesc cantitatea potrivită de soare (sau umbră), apă, îngrășăminte etc., astfel încât noua dvs. grădină să arate minunat pe tot parcursul anului (chiar și atunci când lucrurile merg prost).

Atunci când angajați un designer de grădină, acesta va lucra cu dumneavoastră pentru a determina cea mai bună amenajare pentru spațiul dumneavoastră și va crea un plan care să funcționeze în mod specific pentru tipul de plante și flori pe care doriți să le cultivați. Aceștia au adesea acces la diferite tipuri de plante care nu sunt disponibile la pepinierele locale, astfel încât vă pot ajuta să găsiți exact ceea ce aveți nevoie pentru a vă face spațiul unic.

De asemenea, acesta va dori să se asigure că toate aspectele legate de design sunt luate în considerare în mod corespunzător: vor verifica condițiile solului, se vor asigura că există un drenaj adecvat în caz de ploaie, vor oferi sfaturi privind menținerea plantelor sănătoase și multe altele. De asemenea, ei pot oferi sfaturi cu privire la timpul necesar pentru fiecare sarcină (cum ar fi plantarea semințelor sau transplantarea copacilor), astfel încât totul să fie făcut atunci când trebuie făcut – și să nu se rateze nimic!

Atunci când planificați o grădină, vă doriți cele mai bune rezultate posibile

Dar nici nu vreți să vă petreceți tot timpul și energia pentru a o proiecta singur. Aici intervin designerii de grădină!

Designerii de grădină vă pot ajuta să creați spațiul perfect pentru nevoile și dorințele dvs., fie că este vorba de o alee de grădină pe care se poate merge pe jos sau de un peisaj. De asemenea, aceștia vă pot ajuta să vă planificați grădina astfel încât să se potrivească spațiului disponibil și să respecte cerințele bugetului dumneavoastră. Și, cu expertiza lor în selecția și amplasarea plantelor, se vor asigura că totul arată grozav, fiind în același timp funcțional!

Dacă doriți să vă reproiectați grădina, poate părea o sarcină descurajantă. Sunt atât de multe lucruri de luat în considerare: Ce fel de plante vă doriți? În ce fel de spațiu pot crește? Ce schemă de culori ar trebui să folosiți? Cât timp va dura? Poate părea o sarcină imposibilă.

Dar nu este nevoie să vă faceți griji. Un designer de grădină vă poate ajuta cu sfaturi despre toate părțile dificile – de la alegerea plantelor potrivite pentru mediul dvs. specific până la proiectarea unei amenajări care să se potrivească stilului dvs. de viață și gusturilor.