Consumul de cafea poate să fie asociat mai probabil cu beneficii pentru sănătate, decât cu un efect rău. Cel mai mare efect pozitiv este realizat de persoanele care beau trei până la patru căni de cafea pe zi, comparativ cu cei care nu beau deloc cafea.

Bfdrinks.ro este un magazin online cafea care oferă cele mai bune produse pentru consumatorii de cafea. Acești utilizatori au reușit să-și reducă cel mai semnificativ riscul de apariție a anumitor boli. Cafeaua naturală are un impact pozitiv, în primul rând, asupra riscului de cancer. Probabilitatea ca băutorii de cafea să dezvolte cancer, este cu 18 la sută mai mică față de cei care beau cafea mai rar. Acest lucru se aplică anumitor tipuri de cancer, inclusiv cancer de prostată, leucemie și cancer de ficat.

Există în total 19 proprietăți benefice asupra sănătății și doar șase efecte negative. Mai presus de toate, riscul de boli cardiovasculare, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, sunt reduse prin consumul de cafea. Și ce este și mai surprinzător, conform rezultatelor, cafeaua nu are niciun efect negativ asupra persoanelor cu tensiune arterială crescută. Prin urmare, pot bea cafea de la bfdriks.ro fără ezitare. În general, consumul de cafea nu pare să afecteze tensiunea arterială. Pentru o lungă perioadă de timp, acest lucru a fost propagat diferit.

Nu toată lumea poate tolera cafeaua

Dar nu toată lumea poate tolera cafeaua din cauza cofeinei pe care o conține, printre altele. Aici sunt incluse femeile însărcinate, deoarece  cofeina  traversează placenta. Fătul nu este încă capabil să descompună această substanță. Dacă femeile însărcinate beau mai multă cafea, bebelușii lor au de obicei o greutate mai mică la naștere. O ceașcă de cafea pe zi este considerată sigură pentru femeile însărcinate. Dacă ești băutoare de cafea, poți să alegi cafea cu fructe pe care o găsești în magazinul online bfdrinks.ro. Oricine observă subiectiv că nu tolerează bine cafeaua, de exemplu pentru că are o durere de inimă sau de stomac, ar trebui, desigur, să opteze pentru cafeaua din magazinul online bfdriks.ro.

Ce face cafeaua atât de sănătoasă?

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, „cafeaua prăjită este un amestec complex de peste 1.000 de compuși bioactivi cu potențiale efecte terapeutice, antioxidante, antiinflamatorii și anticanceroase”. Potrivit autorilor studiului, cele mai importante ingrediente active includ  cafeina, precum și alți compuși chimici naturali – de exemplu, acidul cafeic. Dar fiecare persoană procesează substanțele diferit. Aceasta este determinată genetic și depinde și de flora intestinală individuală, adică de compoziția bacteriilor din intestinul gros.

Ce se întâmplă dacă bei mai multă cafea?

Potrivit autorilor studiului, nu se întâmplă prea multe dacă bei mai multă cafea: „O creștere a consumului de trei cești pe zi nu a fost asociată cu nimic rău, dar efectul benefic a fost mai puțin pronunțat”. Un consum de până la trei cești de cafea pe zi este, de asemenea, asociat cu un risc mai mic de Parkinson, Alzheimer și depresie. Mai mult decât atât, riscul de a dezvolta ciroză hepatică este semnificativ mai mic, iar cei care consumă cafea în mod constant, sunt mai puțin susceptibili de a dezvolta diabet de tip 2.