Dantura poate fi considerată cartea de vizită a unei persoane. Credibil sau nu, dar dantura determină într-o anumită proporție relațiile pe care noi le avem cu ceilalți. În funcție de aceasta, unii oameni se vor apropia de noi, simțindu-se atrași și cuceriți de strălucirea și farmecul unui zâmbet imaculat, în timp ce aceleași persoane pot fi mai reticente în apropierea de persoanele cu un zâmbet nu tocmai plăcut sau primitor.

Pe lângă metodele clasice de ingrijire a dintilor, deja cunoscute, cum ar fi folosirea unei paste și a unei periuțe de dinți bune, spălarea pe dinți de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare sau a apei de gură, există și unele metode, nu la fel de cunoscute, dar care contribuie și ele la menținerea unei danturi frumoase și sănătoase, prin înlăturarea diferitelor probleme dentare. O astfel de metodă este consumul anumitor tipuri de ceai, subiect pe care îl vom aborda în acest articol.

1. În primul rând, un tip de ceai ce are proprietatea de a reduce unele probleme dentare este ceaiul negru. Acesta conține anumite substanțe care încetinesc dezvoltarea bacteriilor producătoare de carii. De asemenea, aplicarea pe buze a unui pliculeţ de ceai negru înmuiat în apă determină hidratarea acestora, întregind aspectul frumos al gurii noastre.

2. Apoi, consumul de ceai verde este și el benefic pentru prevenirea cariilor, dar și a parodontozei, probleme dentare care ne pot da mari bătăi de cap. Ceaiul verde este bogat în fluor și tanin, substanțe care, pe lângă prevenirea problemelor dentare menționate anterior, contribuie și la întărirea smalțului dinților. În plus, consumul acestui tip de ceai poate vindeca rapid diferitele răni gingivale și poate calma usturimile provocate de unele probleme dentare. Nu în ultimul rând, consumul de ceai verde este cunoscut și pentru capacitatea sa de a preveni formarea tartrului pe dinți.

3. Ceaiul alb conține de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde. Prin urmare, diferitele probleme dentare se află în pericol și mai mare dacă alegem să consumăm acest tip de ceai. Ceaiul alb conține și mult fluor, substanță care menţine sănătatea şi rezistenţa dinţilor şi a gingiilor, contribuind la menținerea unui zâmbet imaculat cu zero probleme dentare.

4. Pe lista ceaiurilor care contribuie la prevenirea sau chiar eliminarea diferitelor probleme dentare, poate fi trecut și ceaiul de soc. Acesta, datorită nutrienților conținuți, are capacitatea de a îndepărta diverse leziuni existente la nivelul cavităţii bucale.

5. Ceaiul din frunze de afin tratează o anumită problemă, care nu este neapărat o problemă dentară, dar a cărei existență poate reduce aspectul frumos al gurii noastre. Și anume, este vorba despre aftă. Aceasta este o bășicuță plină cu lichid, care apare pe mucoasa gurii și care, prin spargere, lasă în loc o mică rană. Pentru a nu fi nevoiți să o spargem, îi putem grăbi dispariția prin aplicarea de comprese cu ceai din frunze de afin.

Așadar, după cum putem observa, probleme dentare dintre cele mai diverse, cum ar fi carii, tartru, gingivită, usturimea gingiilor etc., pot fi prevenite sau reduse, în alte cazuri, prin consumul de ceai, metodă naturistă care nu are cum să dea greș și care, în plus, este sănătoasă și pentru restul corpului nostru.