Durerile menstruale afectează fiecare femeie, într-o mai mare sau mai mică măsură. Aceste dureri se manifestă, în majoritatea cazurilor, în primele trei zile ale ciclului menstrual și se resimt în partea inferioară a abdomenului. Aceste dureri menstruale pot fi mai ușoare sau mai severe, dar ele nu încetează să existe, sub oricare formă ar fi. Din fericire există și anumite remedii pentru ameliorarea sau chiar eliminarea acestor dureri. Un remediu eficient este consumul de ceaiuri. Mai jos putem afla care sunt cele mai potrivite ceaiuri pe care le putem consuma atunci când suferim de dureri menstruale.

Un astfel de ceai, util pentru a combate diferitele dureri menstruale, este ceaiul de urzică. Consumul acestuia este recomandat a se realiza înainte de perioada menstruală, pentru a evita durerile şi scurgerile prea mari de sânge.

Apoi, un alt tip de ceai util în această situație este ceaiul de mentă. Datorită nutrienților conținuți, ceaiul de mentă calmează și relaxează mușchii, diminuând, astfel, crampele și alte dureri menstruale.

Ceaiul de mușețel este și el cunoscut pentru proprietățile sale antispastice, proprietăți care contribuie la îndepărtarea blândă a crampelor abdominale.

Pentru femeile care au parte de o menstruație neregulată, abundentă şi mai ales dureroasă, consumul ceaiului de salvie reprezintă o soluţie optimă. Acest consum trebuie să fie constant pentru a avea efectele dorite, astfel că este recomandat să consumaţi cantităţi mici de ceai de salvie pe stomacul gol, în fiecare zi, timp de 3 luni. În acest interval de timp, ingredientele ceaiului de salvie şi hormonii dumneavoastră vor crea o armonie în organism, astfel încât durerile menstruale vor dispărea, iar menstruaţia va deveni regulată. De asemenea, consumat regulat, ceaiul de salvie întârzie menopauza, iar astfel vă veți simţi întinerită.

Un alt ceai ce poate fi consumat cu încredere pentru a combate diversele dureri menstruale este ceaiul de coada șoricelului, acesta având proprietăți analgezice, antiinflamatorii și antispasmodice. Acesta nu combate doar durerile, ci echilibrează și menstrele neregulate. Pentru ca efectele consumului acestui tip de ceai să fie cele dorite, este recomandat ca ceaiul de coada șoricelului să înceapă să fie consumat cu una sau două zile înainte de începerea ciclului și pe tot parcursul acestuia, de preferat în combinație cu puțină miere de albine.

Ceaiul de sunătoare este și el util în eliminarea unor dureri menstruale nedorite. Acesta calmează crampele și, în același timp, reglează și fluxul ciclului și durata acestuia. Ceaiul de sunătoare este indicat să fie consumat pe toată durata ciclului menstrual, mai exact două cești de ceai cald în fiecare seară.

După cum putem observa, există leacuri și împotriva acestei probleme, și anume diferitele dureri menstruale. Acest remediu, ce constă în consumul a diferite tipuri de ceaiuri, este mult mai eficient și sănătos pentru întregul nostru corp decât alte remedii, cum ar fi consumul diferitelor medicamente, care în unele situații se poate dovedi nociv, creând diferite probleme prin efecte secundare.