Termenul de „peeling chimic” se referă la un grup de tratamente pentru piele care funcționează în mod similar: Acestea îndepărtează stratul cel mai exterior de celule moarte ale pielii. Acest lucru face ca straturile noi să se ridice și creează o piele mai netedă, cu aspect mai tânăr. Acest proces de exfoliere ajută la estomparea cicatricilor și a petelor întunecate, îmbunătățind în același timp tenul dumneavoastră în general. Peelingurile chimice pot fi efectuate pe față sau pe alte părți ale corpului (cum ar fi mâinile sau gâtul). Unele persoane le folosesc la fiecare câteva luni pentru a-și menține rezultatele; altele le folosesc o dată pe an pentru a ajuta la prevenirea semnelor de îmbătrânire înainte ca acestea să înceapă să apară!

Netezește liniile fine și ridurile

Peelingurile chimice sunt ideale pentru îmbunătățirea aspectului liniilor fine și al ridurilor, precum și pentru reducerea aspectului cicatricilor de acnee. În plus față de îndepărtarea pielii deteriorate, peelingul chimic poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea aspectului petelor de vârstă și a altor imperfecțiuni care au fost cauzate de daunele provocate de soare.

Peelingurile chimice folosesc acizi pentru a îndepărta stratul superior al pielii și pentru a trata decolorarea de pe față sau gât. Acidul pătrunde într-un strat mai profund, unde elimină celulele moarte și stimulează creșterea de celule noi pentru a dezvălui o piele mai netedă și cu aspect mai tânăr.

Îmbunătățește aspectul cicatricilor

Este obișnuit să apară cicatrici după o rană sau o vătămare. Cicatricile pot face ca pielea să arate neuniformă. Cicatricile apar atunci când pielea este deteriorată și țesutul de sub suprafață moare (sau este îndepărtat). Organismul înlocuiește apoi acel țesut cu o piele cu aspect normal, care poate fi mai deschisă sau mai închisă decât culoarea dvs. inițială. Dacă aveți pielea închisă la culoare, acest nou țesut poate fi chiar mai închis decât vechea culoare. Peelingurile chimice pot îmbunătăți aspectul acestor cicatrici prin îndepărtarea straturilor de piele deteriorată pentru a dezvălui țesutul nou și sănătos de dedesubt.

Diminuează sau elimină petele solare sau de vârstă

Petele solare sau de vârstă se formează atunci când celulele producătoare de pigment ale pielii (melanocitele) sunt deteriorate sau distruse de expunerea excesivă la soare. Petele apar de obicei pe față și pe mâini, dar pot apărea și pe alte zone ale corpului.

Protecția solară este cel mai bun mod de a preveni formarea acestor pete. Totuși, dacă aveți leziuni solare, peelingul chimic poate ajuta la diminuarea sau eliminarea acestora. Pe lângă faptul că te scapă de petele de vârstă și de soare, peelingurile chimice pot strânge porii de pe piele și o fac să pară mai netedă și mai puțin ridată.

Tonus mai uniform al pielii/culoare a pielii

Când vă gândiți la nuanța pielii unei persoane, probabil că vă imaginați că aceasta are o nuanță foarte uniformă. Dar ce anume face ca pielea unora să pară mai închisă la culoare decât a altora? Totul se reduce la melanina din corpul dumneavoastră – pigmentul responsabil pentru a da culoarea pielii noastre. La persoanele cu pielea albă, cantitatea de melanină este scăzută; în timp ce la persoanele cu pielea mai închisă la culoare, cantitatea de melanină este mai mare.

Există mai multe moduri în care un peeling chimic poate ajuta la îmbunătățirea tenului și la uniformizarea tonusului/culorii pielii:

  • Așa cum am menționat mai sus, peelingurile chimice elimină celulele moarte de pe față, ceea ce permite celor noi să crească din nou cu un aspect mai uniform. Acest lucru are ca rezultat un aspect general mai luminos, fără a fi nevoie să vă supuneți unor proceduri sau intervenții chirurgicale extinse.

Peelingul chimic este o modalitate sigură și eficientă de îmbunătățire a aspectului pielii dumneavoastră. Acest lucru are ca rezultat o piele mai netedă, mai clară și cu un aspect mai tineresc.

Este important de reținut că peelingurile chimice nu sunt pentru toată lumea! Dacă aveți acnee activă sau rozacee (o afecțiune care provoacă roșeață) sau dacă fața dumneavoastră se irită ușor atunci ar trebui să consultați un dermatolog înainte de a începe orice tratament facial, inclusiv peelingul chimic.