Numele pe care le-au primit specialiștii în resurse umane de-a lungul timpului s-au schimbat de mai multe ori, însă rolul acestora și al departamentului de resurse umane în sine a rămas același. Și nu este deloc unul de neglijat. Într-adevăr, departamentul de resurse umane are multiple roluri în cadrul unei companii, unul dintre cele mai importante fiind jucat în dezvoltarea strategică a acesteia. Iată ce reprezintă departamentul de resurse umane, care este rolul acestuia în cadrul unei organizații și cum ajută acest departament o organizație să își dezvolte strategia în vederea obținerii succesului organizațional.

Care sunt misiunile departamentului de resurse umane?

Departamentul de resurse umane este o entitate responsabilă de gestionarea managementului angajaților, respectiv recrutarea, angajarea, integrarea, formarea și concedierea acesteia. Departamentul de resurse umane are numeroase sarcini, de la recrutarea candidaților potriviți pentru un loc de muncă specific la sancțiunile disciplinare care le pot fi aplicate angajaților sau chiar concedierea acestora și prezintă solutii resurse umane potrivite pentru fiecare situație posibilă. Printre acestea se numără, de asemenea, gestionarea salariilor, aplicarea de măsuri disciplinare, actualizarea politicilor interne ale organizației, gestionarea înregistrării angajaților, analiza beneficiilor etc. Acest departament poate fi de asemenea externalizat și se poate fi lăsat în grija unei firme recrutare.

În ce măsură poate oferi departamentul de resurse umane sprijin angajaților?

Una dintre principalele misiuni ale departamentului de resurse umane este aceea de a promova dezvoltarea angajaților, de a-i ajuta pe aceștia să ajungă la cele mai înalte performanțe, astfel încât să fie obținut cu o mai mare ușurință succesul afacerii. Resursele umane reprezintă forța de muncă a unei companii, așadar rolul pe care îl au acestea în cadrul organizației este unul primordial. În acest sens, este extrem de important ca angajaților să le fie asigurată bunăstarea, iar prin aceasta poate fi înțeleasă atât satisfacerea nevoilor profesionale ale angajaților, cât și satisfacerea nevoilor profesionale.

Cum poate departamentul de resurse umane să ajute angajații? Unul dintre lucrurile pe care le poate face este să le ofere acestora oportunități de carieră. Acest departament poate trasa un viitor pe termen lung pentru fiecare angajat din cadrul companiei. În plus, acesta este responsabil de formarea continută a angajaților. În acest sens, specialiștii în resurse umane pot colabora cu managerii pentru a se asigura că angajații beneficiază de pregătirea necesară în vederea perfecționării la locul de muncă.

Mai mult decât sprijinul oferit angajaților, un manager din cadrul acestui departament poate forma și sprijini managerii, poate proteja sănătatea și bunăstarea angajaților și poate oferi cele mai bune sfaturi astfel încât prin eforturi comune să se poată ajunge mai simplu și mai eficient la succesul companiei.

Departamentul de resurse umane și dezvoltarea strategiei companiei

Specialiștii din cadrul departamentului de resurse umane sunt cei care elaborează condițiile generale de muncă ale companiei – baze contractuale, sistemele de salarizare sau pe cele de evaluare etc., cei care protejează interesele sectoriale superioare, cei care sprijină managerii altor departamente sau directorii companiei în activitatea profesională, cei care asigură gestionarea salariilor și a personalului. În acest sens, prin toate acțiunile pe care le fac, aceștia sunt cei care asigură dezvoltarea strategiei unei companii, cei care ajută compania să gestioneze eficient toate situațiile, astfel încât  să poată ajungă la succesul dorit.