Fiecare an aduce cu el tendințe noi și interesante în materie de coafură, machiaj și modă, iar primăvara aceasta nu este diferită. Deci, ce va fi la modă când vine vorba de păr în aceast sezon?

Dacă vrei să faci o schimbare majoră, poate ar trebui să încerci ceva dramatic și nou! Încearcă un bob, până la bărbie. Sau, dacă ești foarte aventuroasă, optează pentru o tunsoare pixie. Este o perioadă minunată a anului pentru o alegere îndrăzneață.

Dacă nu ești pregătită să alegi un păr super scurt, atunci păstrează-ți lungimea, dar încearcă să-ți texturizezi părul cu o tunsoare cu straturi. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la reducerea greutății în cazul părului gros, în timp ce oferă părului fin ceva volum.

Părul cu lungime medie și lung

Pentru femeile cu părul de lungime medie (aproximativ până la umeri), există o mulțime de opțiuni pentru a-și schimba look-ul în acest sezon prin coafarea în moduri diferite. Dacă ai onduleuri naturale, încearcă să aplici un strat de cremă pentru bucle, pentru a spori textura și definiția, asigurându-te în același timp că fiecare șuviță este bine definită.

Chiar dacă ești o tipă care a fost întotdeauna prea ocupată pentru a se preocupa de părul ei, există o mulțime de stiluri noi, la modă, care cu siguranță te vor face să te răzgândești.

Principalul lucru de care trebuie să ții cont atunci când alegi un stil este ca părul tău să fie suficient de lung! Cele mai recente tendințe includ look-uri precum împletitura laterală clasică, care pornește din creștetul capului și coboară peste un umăr. Dacă ai părul de lungime medie, ai putea dori să îl păstrezi elegant și strălucitor cu o coafură ușoară. Pe de altă parte, look-urile mai lungi necesită mai multă atenție decât oricând: la locul de muncă s-ar putea să-ți ceară să-ți strângi părul într-o coadă de cal din motive de siguranță, dar asta nu înseamnă că va trebui să sacrifici „stilul” pentru „practicitate”.

Următorul lucru de reținut este că părul tău trebuie să se potrivească cu fața. De exemplu: dacă ai o față rotundă, alege o coafură ondulată; dacă ai o față ovală, încearcă ceva mai tras pe spate. În cele din urmă: nu uitați de culoare!

Aveți trei opțiuni de coafuri la modă pentru părul mediu și lung: bob, tunsoare pixie și mullet.

Bob-ul este o opțiune clasică pentru părul de lungime medie. Este ușor de întreținut și se potrivește atât cu ținutele casual, cât și cu cele formale. Tunsoarea pixie este o opțiune excelentă dacă nu vrei să te ocupi de părul tău în fiecare dimineață. Un pixie scurt arată foarte bine cu o bentiță sau o panglică. Tunsoarea mullet îți permite să te distrezi cu părul tău, având în același timp un aspect profesional. Poți să îți aranjezi partea din față a părului într-un stil clasic, dar să lași părul din spate să crească într-o coadă de cal lungă.

Bretonul

Începeți prin a alege un breton care să pună în valoare forma feței și tonul pielii (vă recomandăm să consultați un hair stylist Antica Hair Studio pentru acest lucru). Apoi, alege lungimea – dacă optezi pentru un breton lung, asigură-te că este suficient de lung pentru a fi dat după urechi, dacă este nevoie. Apoi vine întreținerea. Asigură-te că ai un pieptene sau o perie bună pentru a păstra un aspect proaspăt. În timp ce spălatul părului în mod regulat este important pentru a menține firele sănătoase în general, este deosebit de important când vine vorba de bretonul tău, deoarece acesta tinde să se murdărească mai repede decât restul părului tău.

Dacă îți place să îți schimbi des look-ul, atunci o modalitate ușoară de a realiza acest lucru fără a pune prea mult stres pe părul tău este să alegi o coadă de cal. Cozile de cal sunt grozave pentru că pot fi purtate cam oriunde și necesită un timp minim de coafare. O coadă de cal înaltă și elegantă este perfectă pentru un mediu de birou corporatist, în timp ce una dezordonată se potrivește la petreceri casual sau chiar la nunți!