Când lucrezi în domeniul medical, pantalonii medicali nu ar trebui să fie o sursă de distragere constantă și nici nu ar trebui să arate ca în anii ’70. În loc să îți faci griji pentru aspectul pantalonilor, accentul trebuie, desigur, pus pe pacient.

Dar un pantalon de calitate nu ar trebui doar să arate bine, acesta trebuie să te facă să te simți bine purtându-l. Modelele moderne obținute cu tehnologii de ultimă oră, în culori vii, croieli comode și plăcute vizual, conțin un amestec excelent de țesături atât pentru uscare rapidă, cât și pentru durabilitate. Croiala oferă o mulțime de funcții cu lăcașuri inteligente pentru buzunar și, poate cel mai important, să fie accesibili ca preț.

Aspecte de care să ții seamă când achiziționezi pantaloni medicali

Indiferent dacă ai experiență sau ești proaspăt absolvent al facultății de medicină, iată câteva aspecte de care trebuie să ții cont pentru a cumpăra noi pantaloni medicali:

 • Închiderea taliei

Când priviți toate tipurile diferite de pantaloni, veți vedea în principal trei opțiuni diferite de închidere a taliei:

 • Nasture
 • Elastic
 • Șnur

Există cu siguranță argumente pentru fiecare dintre cele de mai sus, dar adevărul trebuie spus și în mare parte, se reduce la preferințele personale.

 • Amestec de țesături

Vei constata că pantalonii medicali adesea vin în trei țesături principale:

 • Bumbac
 • Poliester
 • Spandex / Elastan

Importanța materialului din care sunt confecționați pantalonii medicali

 • Bumbac

Bumbacul se folosește în orice, de la tricou până la denim și, în mod natural, joacă un rol important și în pantalonii medicali.

De ce trebuie să ții cont: o pereche de pantaloni de calitate pentru bărbați nu trebuie să fie făcută din bumbac 100%.

De ce?

Motivul se datorează în primul rând faptului că ridurile de bumbac sunt incredibil de ușoare și, de asemenea, sunt susceptibile la rupere.

Cu toate acestea, motivul pentru care este încă important să aveți niște fibre de bumbac țesute în pantalonii tăi este că oferă respirabilitate.

Deoarece de multe ori descoperi că faci sarcini solicitante din punct de vedere fizic și respirabilitatea suplimentară a pantalonului tău te va asigura că nu vei fi prea transpirat (sau urât mirositor) până la sfârșitul zilei.

 • Poliester

Inventat în 1941 și devenit popular în mod sălbatic în anii ’70, poliesterul a dobândit o reputație proastă și greșită de-a lungul anilor.

Deși nu este o țesătură naturală precum bumbacul, poliesterul are multe merite care îl fac fibra perfectă pentru pantaloni, cea mai importantă caracteristică fiind rezistența sa.

Capabil să reziste la abuzuri ca nicio altă țesătură, poliesterul poate rezista rigorilor domeniului medical cu o ușurință relativă. Pe lângă faptul că este incredibil de puternic, poliesterul își păstrează foarte bine și forma.

 • Spandex / Elastan

La fel ca poliesterul, elastanul este o fibră sintetică care își croiește drum în mai multe tipuri diferite de îmbrăcăminte.

Când lucrați cu pacienți, munca poate fi destul de solicitantă. Întinderea suplimentară din țesătură va ajuta la reducerea oricăror șanse de rupere.