Părul, din cele mai vechi timpuri a fost nu doar un atu și o componentă de bază a frumuseții feminine, ci și o sursă și un indicator al niveluliui de energie vitală și forță interioară a unei femei. Părul este tratat cu o atenție și o dragoste deosebită de către toate popoarele lumii.

În afară de culoare şi lungime, stilul în care o femeie îşi poartă părul poate spune multe. Dacă nu se simte sexy sau nu vrea să fie  atractivă, o femeie îşi va “ascunde” părul sub o pălărie sau o şapcă, poate, legat într-un fel de coadă sau prins în coc la spate. În felul acesta diminuează şi lungimea, şi volumul părului. Insă, atunci când o femeie vrea să fie cât mai atractivă şi sexy cu putinţă, va purta părul liber, cât mai voluminos şi mai lung.

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea se încrețește și părul albește ca urmare a acestui proces. În timp ce nu le putem opri, putem întârzia aceste procese, prin câteva reguli de viață pe care trebuie să le respecți. Pe măsură ce îmbătrânim, părul își pierde din celulele lui naturale care produc pigment și care ne dau culoare părului. Pe lângă îmbătrânire, această pierdere este provocată și de alți factori, printre care se numară cei genetici, stresul, alimentația necorespunzătoare și obiceiurile nesănătoase de viață. Iată mai jos factorii care îți accelerează albirea parului:

  1. Fumatul

Fumatul îți accelerează procesul de îmbătrânire al întregului corp iar aici se încadrează și părul. Renunțarea la fumat ar putea face minuni pentru părul tău.

 

  1. Ceafea, alcool, junk food

Toate acestea cauzează îmbătrânire prematură, așadar, cu cât sunt mai puțin frecvente în viața ta, cu atât pielea și părul tău vor arata mai bine. Evită mâncarea de tip junk food, faina albă și zahărul rafinat care îți diminuează energia fără a-ți oferi nimic în schimb.

 

  1. Bea apă

Dacă nu te hidratezi corespunzător, nutrienții vor ajunge cu greu la foliculii de păr pentru a-i hrăni. În lipsa hidratării corecte și a nutrienților, părul tău va semăna tot mai rapid cu cel al bunicii tale.

 

  1. Stresul

Dacă ești nevoită să suporți stresul pentru perioade lungi de timp sau dacă ești nervoasă, anxioasă, îngrijorată mai mereu, părul alb îți va cuceri treptat întreaga podoabă capilară. Încearcă să îți diminuezi stresul și anxietatea practicând yoga, meditație, inspirând și expirând  adânc de câte ori ești nervoasă..

 

  1. Dormi suficient

În somn celulele corpului se refac, în plus, în somn scade nivelul de stres din organism. Nu degeaba există așa zisul somn de frumusețe.

 

  1. Exercițiile fizice

Practicând mișcare în mod regulat îți vei asigura o bună circulație a sângelui care este esențială pentru ca nutrienții necesari să ajungă la foliculii de păr. Pentru a-ți asigura o bună circulație a sângelui la nivelul scalpului, fă-ți masaj cu uleiuri de păr și practică mișcarea în mod regulat.

 

  1. Consumă proteine

Proteinele au un rol foarte important pentru producerea de melanină, este pigmentul care oferă culoare pielii și părului. Consumă proteine sănătoase provenite din carnea de pui, curcan, cereal sau soia.

 

  1. Asigură-ți necesarul de vitamine B: 2, 6 , 12

Deficitul acestor vitamine din corp poate duce la albirea prematură a părului. Consumă alimente bogate în aceste vitamine precum: pâine integrală, cereale, banane, ouă, produse lactate, carne și legume cu frunze verzi.